fredag 30 juli 2010

"WILD ONE" THE NEW LEGION ROCK SPECTACULAR SINGLE 11075 P.1975 USA

Som jag lovade igår,här är a-sidan på singlen "Wild One" med distat elpiano och 50,tals eko på sången.Lyckas ni hitta ett ex av denna platta, håll i den hårt,för under av alla under den är en riktig guldklimp för vinylsamlarna.

torsdag 29 juli 2010

"SECOND COUSIN" THE NEW LEGION ROCK SPECTACULAR SINGLE SPECTACULAR 11075 P.1975


Nej,kära lyssnare och fluktare,det är inte Flamin´Groovies,utan ett rock n´ rollshowband med namnet The New Legion Rock Spectacular.Erkänn att ni trodde att ni lyssnade på ett "outtake"av "Second Cousin"med Roy Loney och hans pojkar.TNLRS var en grupp grabbar från Milwaukee,Wisconsin,USA,med sångaren och keyboardisten Tom Milkowski som motor,och hade som motto att ge publiken en show dom aldrig skulle glömma,genom att uppträda helt sjövilda på scenen samt ge publikum en dos bra rock n´ roll. Dom gav ut två singlar och en lp 1975.Tom Milkowski har fortsatt att förgylla musikvärlden ända framtill dessa dagar(möjligen lite lugnare)men nu med gruppen The Booze Brothers,häpp...döper man sin grupp till "Brännvinsbröderna" då är det dags at lägga av tycker jag.Men 1975 lät det jäkligt bra,och morgon blir det sida a på singlen,nå´t att vänta på.

lördag 24 juli 2010

"CHICA ALBOROTADO" LOS LOCOS DEL RITMO LP CUT FROM THEIR SECOND ALBUM P.1961

Los Locos Del Ritmo(Rhytm Galningarna) var Mexikos No 1 Rock n´Roll kings och bildades 1958 efter att Bill Haley & The Comets varit på turne´i landet och då besökt Mexiko City där grabbarna, Tono De La Villa, Jesus Gonzales, Jose Negrete , Rafael Acosta, Alvaro Gonzales & Alberto Figueroa såg och hörde Rock N´Roll live för första gången i sitt liv,så dom bestämnde sej för att detta var vad dom ville göra hädanefter.
Det kom fram en massa grupper vid den här tiden i Mexico,men inga som var lika bra som "Los Locos" om jag får säja vad jag tycker..!?Låten som jag lagt upp här är från deras andra lp från 1961,lyssna och gissa vad orginalet heter.EL LOBO säjer till alla locos där ute,KEEP ON ROCKIN´´

söndag 18 juli 2010

"THE ROCKER" THIN LIZZY 1973 THIS ONE´S FOR TED CARROLL "ACE RECORDS"

  
Värmen har tagit en välbehövlig paus,jag kan andas normalt igen och tankeverksamheten funkar på nytt,då hyllar jag Ted Carroll (grundare av CHISWICK/ACE RECORDS &ROCK ON RECORD STORE) med THIN LIZZY´S Rhythm & Bluesrockare "THE ROCKER". THIN LIZZY var på topp 1973 och blev aldrig bättre än så här. "I get my records from the ROCK ON store"

tisdag 13 juli 2010

"RESISTING" OLAV HARPER SINGLE JEWEL 797 P.1969 USA

RESISTINGSkivbolaget "JEWEL RECORDS" bildades av Stan Lewis i mitten av 1950,talet efter att den legendariska skivbolagsägaren Leonard Chess tyckt att det vore nå´t för Stan att syssla med,sagt och gjort,då gör väl jag det då tänkte Stan,som redan var känd "plattlangare" i Shreveport,Louisiana med skivaffär på 728 Texas Street.
Bolaget JEWEL bildades, och i början gav man i stort sätt bara ut bluesplattor och då bara i LP format.
Först 1964 gav man ut sin första singel "Everybody´s Laughing" med Bobby Charles.Stan Lewis fru Paula hade varit med från start,och fick senare bolaget "PAULA" döpt efter sej."PAULA RECORDS" är väl mest känt för att ha haft John Fred & His Playboy Band "Judy In Disguise" 1967 samt gruppen The Uniques i sitt stall.
Lite kuriosa om Stan Lewis är att han producerade Dale Hawkins och hans låt "Suzie Q"1958 som döptes efter Stan & Paulas dotter Suzie Lewis.Låten med "RESISTING" MED Olav Harper är en liten soulparantes från 1969 och är det nå´n som vet vem denna artist är så hör av er.
Mvh er SOULpappa "Wolfee"

söndag 4 juli 2010

"(why don´t you) LEAVE ME ALONE" BA BA THOMAS SINGLE KING 5858 P.1964

WHY DON´ T YOU LEAVE ME ALONESydney(Syd) Nathan bildade KING records 1943 och det skulle bli det första bolag där allt från,inspelning till pressning av skivor samt lagerhållning , distribution till skivhandlarna & promotion av artisterna sköttes av KING records utan inblandning av utomstående aktörer. Under åren 1943 till 1971 hade bolaget inte mindre än 250st hitlåtar och över 250 miljoner sålda skivor,inte dåligt av ett helt oberoende bolag.Gå ut och sök på "The King Record Story",blir ni inte sugna på att höra mer från detta bolag efter att ha läst historien om bolaget,då är det bara att beklaga. Låten som jag lagt upp är den första av två singlar(1964) Ba Ba Thomas gav ut, den andra King 5889 är väl den "mest" kända, "Miss Shake it", båda singlarna spelades in under samma "session" 1964.
C.J Thomas JR står det som kompositör till låten och det bör väl vara Ba Ba himself!?Inga bilder fanns att till gå,så är det nå´n som vet vem han var så hör av er.
KING RECORDS
1540,BREWSTER AVE,CINCINNATI,OHIO
PLAY LOUD

lördag 3 juli 2010

TYSKLAND vs ARGENTINA 4-0


Var bara tvungen!! Imorgon blir det Ba Ba Thomas.....skitig Rhythm & Blues.