måndag 30 juli 2012

"TIDE" MIKAL CRONIN "GONER 45-81GONE P.2011 USA


Mikal Cronin är ett helt nytt namn för mej,men såg att han uppträdde på Hultsfredsfestivalen tidigare i somras.Denne man från San Francisco är värd både två eller flera lyssningar om man gillar (ny)garage med "fuzziga" gitarrer och bra melodier. Efter att ha släppt denna singel har Mikal Cronin även kommit ut med en fullängdare på "Trouble In Mind Records" Tim 031 som bör inskaffas framöver. Men tills dess blir det att njuta av denna låt. Wild guitar solo!! Som vanligt:Spela HÖGT!

måndag 23 juli 2012

"MY BABY´S A GOOD´UN" OTIS RUSH & HIS BAND COBRA 45 5032 P.1958 USA

OTIS RUSH

I dag har jag roat mej med att endast lyssna på elektrisk blues utgivet under 1950:talet. Mycket av vad som gavs ut under dessa tio år slår nästan allt som senare spelades in. Storheter som Muddy Waters , Elmore James , Howlin´ Wolf, Buddy Guy, Willie Dixon , Little Walter (för att nämna några)spelade in och gav ut sina bästa skivor under detta decennium. En av dom var också gitarristen och sångaren Otis Rush(29 april 1935-, Philadelphia , Mississippi) som 1948 flyttade med familjen till Chicago där han snart nog kom i kontakt med den tuffare elektrifierade bluesmusiken som spelades på klubbar runt om staden. Den blues som har sitt ursprung i de svartas västra delar av Chicago brukar man benämna, "West Side Chicago Blues". Otis Rush spelade in och gav ut 16 sidor för det lilla bolaget "Cobra" som hade sin bas just på "The West Side". Första 45:an som gavs ut var "I Can´t Quit You Baby/Sit Down Baby" Cobra 5000 1956 med just Otis Rush och hans band.Trettiotre singlar gav man ut mellan åren 1956 till 1958, sen gick etiketten i graven.  Alla trettiotre är ren dynamit, så hittar ni singlar med "Cobra" etiketten är det bara att handla,ni blir inte besvikna det kan jag lova. Den näst sista skiva bolaget gav 1958 ut var denna kanonlåt med Otis Rush "My Baby´s A Good´un" Cobra 5032. Som alltid bör ni spela låten på hög volym, det blir ännu bättre då!

torsdag 19 juli 2012

"TIN SOLDIER" SMALL FACES "IMMEDIATE" 45-IMO62 P.1967 UK



Brorsan överraskade mej  imorse med en "sak" som gjorde gott i lilla hjärtat. Han hade som  50:årspresent fått släktforskning gjort åt sej på vår mamma och pappas sida utav Ulrika plus nå´n kompis till henne. Antavlan går tillbaka ända till mitten av 1870:talet. Vilket hästjobb dom har lagt ner. Det firar jag med en av tidernas bästa 45:a nämligen "Tin Soldier" med Small Faces från 1967. Jag säger bara, Steve Marriot!! Vilken sångare han var.

fredag 13 juli 2012

"COME ON HOME" LOUIS (BLUES BOY) JONES WITH BOBBY SCOTT ORCHESTRA "SABRA 45-524" P.1962 ELLER 1963? USA


JOY´N THE MOVEMENT
Är på väg till Kjell o Cissi på fest med tillhörande Pop-Quiz som undertecknad har satt ihop. Vi blir ett tiotal "homo sapiens" som samlas kring god mat och dryck samt en massa rock n´ roll på grammofon förstås. Dagens 45:a är en röjig "soul"stänkare med Louis (Blues Boy) Jones hedervärt kompat av Bobby Scott & hans orkester. Skivan utgiven på den för mej helt okända etiketten "Sabra" nå´n gång 1962 eller möjligen 1963, därom "twista" di lärde. Passar nog bra att "stuffa" till om man nu känner för det. Skönt gapig är han Mr (Blues Boy). Trummisen är helt vild! Yeah!!!!! Boogie on!

fredag 6 juli 2012

"SIT RIGHT DOWN" THE RESONARS "TROUBLE IN MIND RECORDS" EP 33RPM TIM 033 P.2012 USA


The Resonars är ett band från Tuscon, Arizona, USA eller rättare sagt en man vid namn Matt Rendon som sjunger och spelar alla instrument själv(man tror nästan inte det är sant,men det är det), allt ihoptotat i hans egen studio. Matt Rendon, en medelålders pojk från Arizona som spelat in och givit ut musik på skiva sen början av 1990:talet. The Resonars existerar faktiskt även som "Live"band med då med polare till Matt på trummor,bas & gitarr,bla gruppen The Knockout Drops för att nämna en av dom grupper som kompat honom. Musiken är en välkomponerad mix av The Who,The Move, The Hollies , The Beatles....etc etc allt med en jäkla "punch"! Hoppas ni gillar det lika mycket som jag gör. EPskivan är utgiven av "Trouble In Mind Records" Chicago,Ill. USA .Leta upp och köp!

söndag 1 juli 2012

"BABY BLUE" BADFINGER APPLE 45-1844 P.1972 US (ORGINAL APPLE SINGLE 42 P.1972 UK)


FR.VÄNSTER:JOEY MOLLAND-TOM EVANS-MIKE GIBBINS & PETE HAM
Pete Ham´s "Baby Blue"får det alltid att dra ihop sej i bröstet och hjärtat på mej. Badfinger när dom var som bäst. Låten plockad som singel från det fantastiska albumet "Straight Up" Apple Sapcor 19 utgiven 13/12 1971. Det får räcka så. Njut!