tisdag 31 maj 2011

"LOVE" CHRIS VON SNEIDERN CUT FROM MOD LANG ALBUM "WOOD+WIRE" P.1998 USA

CHRIS VON SNEIDERN
Powerpop från San Francisco med Chris Von Sneidern bördig från Seattle, denna stad som fött så mycket bra musik. Jag upptäckte Chris Von Sneidern 1994 då jag köpte cd´n "Hit The Hay" som var en skiva utgiven på det lilla Svenska bolaget "Sound Asleep Records" en samling med 22st mer eller mindre okända grupper och soloartister från USA. Låten "Hard Again" med denne Chris var en låt som fick mej att vilja höra mer av denne "popsnickare". Allt jag hittills hört är bara såååå bra. Han har släppt elva album till dags dato samt ett gäng singlar. Vill ni veta mer om Chris Von Sneidern, klicka på bilden uppe till höger. Jag vill veta vad ni tycker om låten.

3 kommentarer:

 1. Hörde honom också på Hit the Hay första gången och köpte sen nån miniskiva som jag glömt namnet på och snabbt gjorde mig av med...Visst, bra melodier! Men ack så trist produktion...som så många av denna typen amerikanska "powerpop"-artister håller på med. En produktion som får mig att somna...astrist gitarrljud, statiskt trummljud...Matthew Sweet tex har precis samma tendenser (fast jag gillar honom ofta ändå). Dom vill att det ska låta hårt mitt i alla mjuka melodier och resultatet blir: insomnia. Nä tacka vetja tacky powerpop som denna:
  http://www.youtube.com/watch?v=qKjXrE3A5m8

  Urban

  SvaraRadera
 2. Helt OK låt men lyftet man väntar på infinner sej aldrig.Tack för singlen Urban,kände inte till dom innan,har dom gjort fler singlar?
  PS
  Jag gillar produktionen på CVS skivor.
  DS

  SvaraRadera
 3. Per Kringberg2 juni 2011 13:24

  Romantics, The Knack, Michael Penn osv.. Chris gör ett tappert försök! Urban, alla poplåtar med NRBQ är bättre.

  SvaraRadera