lördag 2 juli 2011

"YOU´RE THE REASON" BOBBY EDWARDS with The Four Young Men-CREST SINGLE 1075 P.1961

En av dom riktigt stora countryballaderna med Bobby Edwards with The Four Young Men, här på en singel inspelad och utgiven på skivbolaget CREST som grundades 1947 och låg i HOLLYWOOD ,CA. En tidig Eddie Cochran, innan och under åren på LIBERTY arbetade hos CREST som sessiongitarrist på många av deras utgivningar, dock ej på denna inspelning. Bobby Edwards eller Robert Edward Moncrief eller Robert Edward Burgan?!,
det är olika bud på hans dopnamn,föddes 18 januari 1926 i Anniston , Alabama , USA och var aktiv som countrysångare under åren 1959 till 1964 och då endast med tre singlar utgivna.Man kan väl tänka sej att han fick in ett par Dollar på just nämda låt då den var en smärre hit och lyckades ta sej upp på Billboards Hot Hundred lista 1961,plus att flera artister spelade in coverversioner på den,John Fogerty,Joe South & Hank Locklin för att nämna några.Som bäst toppade den med en elfteplats och en fjärdeplats på den nationella Countrylistan. En äkta klassiker här med knaster och allt.

2 kommentarer:

  1. jasså??!! det var lite förvånande (och kul) lp´s du lagt till i listan ändå. visste inte att du var sån stor big star-fan. och Back in the USA...All things must pass...kan den ens räknas som LP? nästan box ju...och Harvest. Kul. Själv håller jag Comes a Time som Neil Youngs bästa. Hatar dock när han ska "rocka". Usch och fy. när kommer listan med dina 100 bästa singlar?

    SvaraRadera