måndag 6 februari 2012

THE PRETTY THINGS "BIG CITY" CUT FROM FONTANA LP TL.5239 P.1965 UK


BRIAN PENDLETON, JOHN STAX, DICK TAYLOR, PHIL MAY & VIV PRINCE

DICK TAYLOR , BRIAN PENDLETON , PHIL MAY , VIV PRINCE & JOHN STAX
The Pretty Things här med den egna låten "Big City" från deras första lp utgiven på Fontana 1965 har betytt mycket för mej både som lyssnare och sedemera även som trummis i gruppen Moosehead. The Pretty Things var när dom uppenbarade i mitten på 1960:talet ett tuffare,skitigare,bluesigare & rockigare   svar på The Rolling Stones med ett råare sound än dom flesta band vid den här tiden. The Pretty Things första lp är inspelad helt "live" i studion så här hör man bandet som det lät på scen,rått och opolerat med en massa energi! Andra lp´n "Get The Picture" Fontana TL 5280 också utgiven 1965 följer samma mall om än något mer polerat sound, men bara något,det är fortfarande jäkligt rått & skitigt! Dom här båda skivorna betyder mer än hela Rolling Stones produktion för mej då dom formade mej som trummis och hur jag ville att det skulle låta om Moosehead.Undrar om brorsan håller med mej?! Jag återkommer med mera Pretty Things lite längre fram och då deras i mitt tycke bästa 70:tals platta nämligen "Parachute"som är ett litet mästerverk.

4 kommentarer:

 1. Parachute är jättebra tycker jag. Mycket bättre än gravt överskattade Sf Sorrow. Om vi snackar deras psychperiod så gillar jag bättre det dom spelade in som Electric Banana. Vad tycker du?

  SvaraRadera
 2. ..såg förresten Pretty Things i Glasgow hösten 2010. Var sådär. Enbart Phil May och Dick Taylor kvar och Dick Taylor hade minst sagt problem med att hitta tonerna på gitarren till en början.

  SvaraRadera
 3. Du kanske inte är den mest tekniska trummis jag lirat med, men det är ingen hittills som slår dig på fingrarna snabb schuffle. Jävlar vad vi svängde!

  SvaraRadera
 4. Electric Banana=mycket bra!
  Till Per! Va!! Först kommer Buddy Rich och möjligen Ian Paice sen kommer jag på en stark tredjeplats vad gäller teknik!!
  Wolfee "The third most technical drummer in the hole universe"

  SvaraRadera