tisdag 4 januari 2011

"I WANNA BE YOUR MAN" THE ROLLING STONES SINGLE DECCA F.11764 P.1963

Ja,nu är det nytt år och dags att ta i med färska krafter och då passar det väl bra med en "Lennon/McCartney"låt klädd i Rolling Stones kostym.
Detta var andra singlen "Stones"gav ut och den specialkrevs för gruppen av John & Paul.Det roliga med historien kring låten är att Paul & John ritade ned låten men´s Rolling Stones väntade i studion på att få spela in den,mäkta impade förstås.Stones version slår ju Beatles egen med hästlängder,och Brian Jones slidesolo är outstanding tycker jag.Jäkligt rått ljud för att vara 1963.

10 kommentarer:

 1. Håller med i allt du skriver. MEN: denna har jag endast på cd- och mina cd´s har inte jag haft upplockade på snart 4 år (ska sälja det där jävla formatet!!), så en STOR brasklapp här: jag lyssnar på min dator (och, jo jag vet hur det låter..) och inser nu att låten lider av att inte haft nån vettig producent för denna typ av r´n´b. Jag hör enbart basgång och rhythm guitar. Solot kommer in och lyfter allt i 10 sekunder. Hör du ens trummorna nån gång? Men det är ingen diss. Det här VAR tufft. Och jag vet: allt låter ju så fantastiskt mycket bättre på vinyl

  SvaraRadera
 2. edit: jag har ju denna på en singelsamling på vinyl-lp också. ska plocka fram den. men det är väl antagligen stereo...snyft

  SvaraRadera
 3. Håller med,dom skulle haft Shel Talmy som producent,han var noga med att alla instrument skulle höras.
  U

  SvaraRadera
 4. ..nåt helt annat: har du nån koll på Plummet Airline? Köpte deras "It´s Hard" för några veckor sen (vet att det är deras andra singel) och gillar stilen. från 77 men brittisk slapp pubrock/melodi/gubbig-men-ändå-punkig-dänga som jag gillar skarpt!

  SvaraRadera
 5. ..går att lyssna på här:
  http://www.kbdrecords.com/2006/08/24/plummet-airline-its-hard-7/

  bara scrolla ner och klicka på titeln (om du förstås inte redan hört det, vilket jag hoppas så kan du ge mig info hahah)

  SvaraRadera
 6. Nytt för mej,så dom måste jag kolla upp.Punkig pubrock sa du,kul med nå´t man inte vet ett dugg om så man får forska lite.
  U

  SvaraRadera
 7. ..och på tal om det: köp denna till mig när du ser den! (ska sluta nu, jag lovar. dricker lite fidel castro..):
  http://www.youtube.com/watch?v=UfKrQkgtGsM

  det där e bra brittisk r´n´b eller?

  SvaraRadera
 8. Det "Sjunkande Flygplanet" lyfter inte riktigt tycker jag,men hyfsad powerpop.Även här har producenten glömt bort trummisen.
  U

  SvaraRadera