måndag 23 januari 2012

THE ROLLING STONES "AROUND AND AROUND" DECCA EP SDE 7501 P.1964 UK

Den här skivan såg jag i Brinks musikaffärs skyltfönster en eftermiddag i December 1964 då jag var på väg till Folktandvården för att kolla "gaddarna". Att det minnet är så starkt beror på att jag hade fått en tiokronorssedel av mamma för att jag utan hennes sällskap gått i väg till tandläkaren. Så på tillbakavägen gick duktiga "Uffa" in på Brinks och köpte nämnda objekt. Jag hade hört låten "Tell Me" förut med "Stones" men tyckte den var skit, så när denna ep började rulla på skivtallriken var det nå´t helt annat en skitlåten "Tell Me"! Här är Rolling Stones som allra bäst tycker jag,när dom tolkar en av  sina "husgudar" Chuck Berry. "Around And Around", "Confession The Blues", "Empty Heart"samt "If You Need Me" är alla inspelade hos legendariska Chess Studios i Chicago 10/11 juni 1964. "Around And Around" med Rolling Stones är nog den låt jag spelat oftare en någon annan låt med bandet. Värt att nämna är också att "Stenarnas" sjätte medlem Ian "Stu" Stewart´s pianospel på nämnda låt är magiskt, helt i klass med orginalets Johnny Johnson på Chuck Berrys inspelning.

Ian "Stu" Stewart Rolling Stones pianist.
 Skivbolaget "Decca" tyckte att "Stu" var för ful för att porträtteras tillsammans med dom andra fem i gruppen så han syns aldrig på några officiella bilder tagna av gruppen. "Stones" själva var ju inte så vackra själva precis så vad hade det gjort om han varit med på bild. Men "Stu"svalde, bet ihop och gick med på "dealen" att bara synas med sitt namn som vilken studiomusiker som helst på skivomslagen. Vilka skithögar!!

2 kommentarer:

  1. Fetsväng! Jag tror att de inte var så stöddiga där borta i Chess-studion och den ödmjukheten gjorde nog att de skärpte till sig lite extra. Aldrig senare har det svängt så här bra!

    SvaraRadera
  2. Ja, dom låtar som spelades in i Chesstudion är ju deras i särklass bästa låtar!
    /U

    SvaraRadera